Nuoriso-osasto

Nuoret pelastaa nukkea auton alta

 

Viialan VPK:n nuoriso-osasto on perustettu 1938. Silloin käytössä oli nimitys poikaosasto, ja nimensä mukaan osastossa oli vain poikia. Vuonna 1978 poikaosaston nimi vaihdettiin nuoriso-osastoksi, ja myös tytöt olivat tervetulleita palokuntaharrastuksen pariin.


Tällä hetkellä nuoriso-osastossa käy säännöllisesti 15-20 nuorta. Kaikki 8 vuotta täyttäneet omatoimiset tytöt ja pojat ovat tervetulleita mukaan harjoituksiin! Koulutus on monipuolista ja antoisaa ja koulutussuunnitelmat tehdään aina nuorten ikä ja olemassa oleva taitotaso huomioiden. Pääsääntöisesti koulutus on käytäntöä, tekemällähän oppii parhaiten, mutta toki asioita opetetaan teoriassakin. Harjoitusten aiheet ovat yleishyödyllisiä, mm. ensiapua ja alkusammutusta. Toki ohjelmassa on myös liiikuntaa sekä palomiesten työssä tarvitsemien taitojen opettelua mm. savusukellusta ja palokaluston käsittelyä.
 

Harjoitusten lisäksi on erilaisia leirejä lähiympäristössä, sekä kauempanakin. Sekä erilaisia tapahtumia, joissa nuoret ovat mukana. Ohjaajina toimivat nuoriso-osaston omat ohjaajat ja sammutusosaston miehistö, osa virallisina ohjaajina osa tarvittaessa apuohjaajina aina tilanteen mukaan.

 

Nuoriso-osasto kokoontuu harjoituksiin maanantaisin klo 18.00 Viialan paloasemalle.
Harjoitukset kestävät noin 1,5h harjoituksesta riippuen. Harrastus on maksutonta, ja kaikki 8-vuotta täyttäneet omatoimiset sujuvan suomenkielen kirjoitus- ja lukutaidon omaavat nuoret ovat tervetulleita mukaan palokuntaharrastuksen pariin.

Lisätietoja nuoriso-osaston toiminnasta voit kysellä Jani Hoivalalta, puh. 050 436 8988.

 

Sammutuspari marraskuun hämärässä. Vielä jaksaa, vaikka kakssatanen teräspullo painaa selässä!!